سهم ایران از تجارت گل و گیاه ۲۵ میلیون دلار است – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

وی ریسک بالا در تولید و صادرات گل و گیاه را به عنوان یکی از آسیب‌های جدی یادآور شد و تصریح کرد: متأسفانه فروشندگان گل اعلام می‌کنند که بیش از نصفی از خرید خود را به عنوان ضایعات در طول روز از دست می‌دهند و این هزینه‌های گزافی را به همراه دارد در حالی که ما می‌توانیم با استفاده از فناوری‌های جدید به کشت گل و گیاهان زینتی با دوام بیشتر روی آوریم.

وی بیان کرد: هر چند مردم قیمت بالا را از علل و عوامل عدم تمایل برای خرید گل و گیاه اعلام می‌کنند اما ضروری است تا با توسعه پرورش گل به رنگ و نوع مختلف زمینه استفاده از آن به صورت فراگیر در جامعه فراهم آید.

چمنی تولید محصولات کشاورزی را بر مبنای برنامه‌ریزی صحیح و متناسب با نیاز بازار یادآور شد و خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در عرصه تجارت جهانی با کشورهای همچون هلند در گل و گیاه رقابت کنیم باید به تنوع تولید و همچنین کیفیت بالا همراه با تدارک زیرساخت‌های مناسب در این بخش اهتمامی جدی داشته باشیم.

وی ارتقای دانش فنی، فعال بودن اتحادیه‌های قوی در این زمینه و توزیع نهاد و بذر به همراه تسهیلات مناسب را از سوی جهاد کشاورزی یادآور شد و افزود: متأسفانه کشاورزی ما مبنای تصادفی دارد به طوری که در یک سال سیب و در سال دیگر هندوانه و سال سوم نیز سیب‌زمینی با تولید انبوه در دست کشاورز می‌ماند و امکان فروش و عرضه مناسب آن فراهم نمی‌آید.

چمنی رتبه ۱۷ کشورمان را در تولید گل و گیاه در سطح دنیا یادآور شد و گفت: متأسفانه جایگاه ایران در صادرات گل و گیاه زینتی و فروش آن ۱۰۷ دنیا است که فاصله زیادی با کشورهای پیشرو در این صنعت داریم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: از ۱۱۰ میلیارد دلار تراز تجاری صنعت گل و گیاهان زینتی، سهم کشور ما تنها ۱۰ تا ۲۵ میلیون دلار است در حالی که با توجه به ظرفیت تولید گل و گیاهان زینتی در این حوزه می‌توانیم به رونق بیشتر تجارت کمک کنیم.

چمنی گفت: ۲ سوم گلخانه‌های ما استاندارد لازم را برای تولید با کیفیت گل ندارند و در این شرایط نمی‌توانیم عرصه رقابت با کشورهای دیگر را حفظ کرده و زمینه افزایش تولید و صادرات را فراهم کنیم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به برگزاری ششمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی به همت دانشگاه محقق اردبیلی اشاره کرد و یادآور شد: این کنگره امروز و فردا برگزار شده و علاوه بر میهمانان کشوری، چندین استاد بین‌المللی دانشگاه‌های هلند، ایتالیا و استرالیا مباحث علمی خود را در توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی ارائه خواهند کرد.


منبع: https://www.mehrnews.com/news/6201887/%D8%B3%D9%87%D9%85-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DA%AF%D9%84-%D9%88-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87-%DB%B2%DB%B5-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل چمنی ظهر سه‌شنبه در مراسم آغاز به کار ششمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی در دانشگاه محقق اردبیلی، اظهار کرد: گل و گیاهان زینتی جایگاه خاصی در تجارت و بازرگانی دنیا دارد به طوری که بسیاری از کشورها نظیر چین، هند و ترکیه در سال‌های اخیر توانسته‌اند تراز تجاری خود را در این حوزه ارتقا دهند.

چمنی در ادامه خاطرنشان کرد: به ازای هر هکتار کشت گل و گیاهان زینتی فرصت اشتغال ۱۰ تا ۱۲ نفر به صورت مستقیم و ۶ نفر به صورت غیرمستقیم فراهم می‌آید که از این ظرفیت می‌توانیم در اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی و گذر از بحران بیکاری در این حوزه بهره بگیریم.

وی به قابلیت این صنعت در تولید اشتغال و تقویت نظام اقتصادی را یادآور شد و افزود: باید موانع را در این حوزه برطرف کنیم تا با توسعه مدرن و تجاری‌سازی از سرمایه‌گذاران در بخش گل و گیاه زینتی و اشتغال ایجاد شده در این بخش حمایت‌های لازم را انجام دهیم.

چمنی تلطیف روحیه را با گل و گیاه به عنوان نشاط روحی و روانی یادآور شد و اضافه کرد: هر چند پیشینه ما مملو از گستردگی باغ و بوستان و پردیس‌ها در این حوزه است اما متأسفانه در سال‌های اخیر فرهنگ مصرف‌گرایی ناصحیح و غلط زمینه استفاده از گل مصنوعی را به جای گل طبیعی توسعه داده و این امر نکوهیده به نظر می‌رسد.

وی به برخی عادت‌های غلط و فرهنگ ناصحیح در استفاده از گل و گیاه زینتی اشاره کرد و ادامه داد: متأسفانه در ایران استفاده از گل بیشتر برای مراسم ترحیم و یا عیادت از مریض انجام می‌شود در حالی که در بسیاری از کشورها برای ایجاد روحیه نشاط‌آور اول صبح به جای نان گرم، گل با طراوت و با نشاط سر سفره‌ها حاضر می‌شود.

چمنی در ادامه یادآور شد: در کنار رفع ایرادات فرهنگی، بهتر است سیستم حمل و نقل خود را برای انتقال، صادرات گل و گیاه و انبارداری در این بخش اصلاح کنیم و با عرضه گل و گیاه در بازارهای محلی و مناطق مختلف مردم را به خرید گل و گیاه ترغیب کنیم.

توسط گلستان

گلستان عبدی